Feeds RSS

Wednesday, September 9, 2009

hari ini adalah hari mengantok sedunia....
huhuhuh.........
laptop ajaib aku bos aku ngan bro fuad bwk g meeting makanye
aku ngan bangganye buat opiz to mcm bapak aku yg punye......
mana taknye
ilyas sebok ngan facebooknye
sheryyl sebok melayan movie japun nye x habis2
aku???
oleh kerana pc aku xde wireless
dengan hormatnye aku tido............hahhahahahahahah
dkat 2 jam jgak aku mematikan diri.
alih2 aku bngun aku tngk ilyas ngan syeryyl pun join club tdo aku....
hahahhahahaah
aku ingat aku sorg je mengantok rupenye mereka2 jgak sama feel ngan aku.......
huh bosan amat xde intenet ni...
aku mati akal kejap projek x brp nk bz
ngan bangganye
bos aku suh releks je smpai ade projek baru
aku ngan ilyas pun berantulah...
hahahhahhaa kami ngan gembiranye main game n dengar lagu raye
dapat green light sape x suke...
huahuahauah
bro fuad mcm biasale bz kat tmpt die menyelesaikan mslh matemetiknye......kesian die
da nk beruban rambut dok mengira...
bila time mcmni aku rase rindu ngan kengkawan2 kat opiz lama
biasa time mcni meriah bercerita baju raye ngan kueh raye....
MISSSSS THEM SO MUCH!!!!!!!!

Monday, September 7, 2009

what can i say......
ari2 y aku lalui same je ngan sblm ni
y bezanye aku blh g keje lambt ckit sbb msk 8.30 so aku slalu punch kad kul 8.35
tp time blk aku still mcm dulu aku akan tggu tercongok kat bwh kire keta waiting 4 my driver terhormat aku..
bezanye skrg aku x tggu kat kedai dobi ngan bibik o lepak kedai t4p ngan adah....
skrg port baru aku kedai langsir sofa cik ana...
dpt la mata aku tngk benda yg lawa2 mahal2 yg pentg colourfulll.....
senag ckit ati mak noyyyyyyyy.........hahhahahaha
xdela bosan aku asek tngk plan hitam putih je.......
tp im still rase kosong sbb da xde membe berbual2...
lau dl aku ade akak2 melayan citer dongeng aku........
skrg ade mamat otak giler to pun time die free
lau x khusyuk giler lau blh aku sumbat die dlm PC da lama aku henyak msk dlm PC
konsistern btul wat keje...
huh bosannye.........

Thursday, September 3, 2009

huhuuhuh
akirnye berjaya jgak aku membuka intenet time bekerja...
hahhaha
sape suh mr.lim kasi aku laptop wat keje
makanye hbis isi laptop ni aku xplore akhirnye
dptla aku ym...
huhuhu
ni arini bos aku xde.
staff lelaki g solat jumaat..
aku ngan sherrel je ade dlm opiz ni
x meriah sgguh...
this is my 3 days at new opiz new bos n new members...
huhuhu
konklusion nye
aku dpt la jgak suaikan diri...
mula-mula aku ingt MR.LIM bos br aku to garang mcm singa
huhhu
agaknye die da insaf kot...
kerani baru aku nama nye SHERYELL
partner drafting aku namanye ILYAS...
not b ad la dorg ni peramah
xdelah aku beku kat opiz y besar to...
my engineer nama die FUAD..
BRO FUAD ni slow n stedy je orgnye
bakal jd bapak org x lama lagi..
die la org pertama aku jmp kat kaki 5 mula2 aku nk msk opiz
terkejut jgak aku org pggl nama aku..
rupenye die...
aku x kenal pun
huhuh
dlm opiz ni bosan la jgak sbb kat bilik drafting
aku ngan ilyas je..
sheryell dok kat dpan
aku ngan ilyas jela y giler kat belakang
nsb kepala mamat ni blh layan
tp die bnyk ajar aku dlm ms 3 arini
erm
my 1st projek aku kene design factory drawing akitek..
mcm pandai je aku ni nk design...
huhhuh
alhamdullah berjaya jgak
cume nk wat 3D MODELLING je aku lembap ckit...
lama sngt otak ni x diasah...
papehal aku rs x kekok sngt kat tmpat baru ni..
untuk member2 opiz lama aku..
trime kaseh kat akak2 ni
sbb dr dorgla aku mula blajar untuk jd berani dan berfikiran positif...

Thursday, August 27, 2009

HURM...
GAJI DAH MASUK..
ALANGKAH CIPUTNYE GAJI AKU.
TOLAK KIRI KANAN CMPUR DARAP N BAHAGI LASTLY
Y TNGGL........

HUH PENATNYE AKU KEJE...
AKHIRNYE INI YANG TGGL UNTUK DIRI AKU...
BLM MSK GAJI SEKG MNTK TOLONG...
BL LA AKU NK PIKIR DIRI SENDIRI......

>>>>>>>>>>>>>>#############^^^

Tuesday, August 25, 2009

aku x tw nk luahkan pade sape storey aku ini
yang terlintas kat otak aku adelah blog ni.
kat sinila aku nk cerite kegembiraan o kedukaan aku sbb aku rase blog ni lbh sesuai untuk perkare sprt ito...
kalau aku citer kat org konfirm idea yang dberi adelah yg gler2...

sbnrnye aku konfius dngan diri aku sendr...
da setaun lbh aku kerja diusia yg mude ni...
rakan2 sebaye aku ramai yg sdg menikmati kegembiraan dialam remaja besama kengkwn...
tetapi aku.......
dimanakah diriku.......
sprti org lain aku berjaye jgaklah menghabiskan study aku dngan cepat drpd tempoh yg diberi...
aku bersyukur sngt dianugerahkan otak yg x seberape geliga ni...
plg tdk dpt jgak aku merasa ANUGERAH BEST STUDENT.tp ape gune aku ade anugerah to...
bg aku same je...
org ttp pndg aku same je level ngan graduate lain...
xde istimewa pun.....

setaun lbh aku bekerja menyara keluarga ku dngn pendapatan yg x seberape to...
agaknye berkat aku murh ati x berkire ngan fmly kot
plg koman ujung bulan aku x berlapar lg wat mase skrg ni...
aku kdg2 rs kecewa sngt hidup ni
rase x adil bg usia sprti aku dah bekerja dan menggalas tggujwb keluarga..
aku nk jgak mcm org lain berseronok tnpa mslh...
ni x ari2 aku pikir mcmne nk cr sen lbh nk cr keje yg sesuai ngan diri aku nk ade kehidupan sndr...
smp kapan aku nk bergantung ngan org..

aku terase tmpat aku cr rezeki bkn disini..
aku rase ini bkn yg aku inginkan...
tp mgkin btul ckp kakak opiz aku yg aku x ckp berani untk berdikari..
kalaulah aku berani mst aku da lama tgglkan tmpt ini dan xkn tolak tawaran kerja yg lbh bgus drpd ape yg aku ade skrg...
tp bl aku pikir blk ade btulnye jgak kate dorg...

1) ADAKAH AKU X CKP MATANG?
2) ADAKAH AKU X CKP BERDIKARI?
3) ADAKAH AKU X MAMPU MGHADAPI CABARAN?
4) MUNGKIN ADE SESUATU YANG DISINI MEMBUATKAN AKU BERAT UNYK TNGGLKANNYE........

kalau aku rs aku x ckp matang
aku rs semua keputusan aku yg tentukan...aku yg bekerja siang dan mlm smpai aku rs aku terlampau memikirkan org yg aku syg berbanding diri aku...
aku rs aku da ckp berdikari ssh seng aku kat tmpat org aku x bnyk bergantung ngan makcik aku.mungkin time aku belajar aku bnyk bergantung ngan die tp itu dl...

kalau aku rs aku x ckp kuat untk hadapi cabaran
aku rs cabaran paling bsr bl aku mula2 msk kerja aku bljr dr kosong
lgsung xde basic untuk CIVIL $ STRUCTURE BUILDING..
aku asal belajar ARCHITECTURE...aku kene blajar dr bwh hngga lah aku menjadi dr aku skrg..itulah kerjaya aku skrg.tp aku ttp rasekan ito bkn yg aku inginkan...

aku selalu termenung dan berfikir ape yg aku inginkan dlm hidup..
kalau bercinta..skrg aku da ade cintaku sndr tp aku ttp jgak x gembira..
aku ttp rs kosong..
mgkin JOHOR bukan tmpat yg sesuai untk aku kot..
aku perlu kejar cita2 aku dan pergi jauh dr sini..
tp kemana nak aku pergi????
aku konfius keliru dngan diri aku...........
smpai skrg aku x dpt jwpnnye lg...
ini sbnrnye mslah uatama aku...
dr dl aku pikirkan smpailah skrg aku blm dpt jwpnnye...

Saturday, August 22, 2009

==JANGAN KAU LEPAS==

Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
Dan jangan kau lepaskanku darimu
Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah bahagia
Ku takkan pernah merasakannya
Bila kau tak di sini
Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah sempurna
Ku takkan pernah merasakanmu
Bila kau tak di sini
Izinkan aku berlutut mengharap kau tuk kembali
Izinkan aku berharap dirimu kembali
Dan kembali
Dan kembali lagi
Izinkan aku berlutut mengharap kau tuk kembali
Izinkan aku berharap dirimu kembali
Dan kembali
Dan kembali lagi
SEperti taun-taun sblm ni
aku berpuase diperantaun dan berbuke pun menumpang ahli keluarga org
sungguh x malu aku ni..
lau aku
malu
xdaptla plak aku nk mkn yang sedap2..
huhhuh....

yang paling menggembirakan ahli keluarga sblh mentua makcik aku mang sporting abis
odderla ape aje konfirm ade yang kesian buatkan....
smlm aku berbuka dngan 3 jenis air..
air tebu...air soya ngan ribena..
kembung beb perut......

yang sdhnye xdpt nak amik gmbr..coz CAMERA aku rosak la plak..
ntah ape nasib time2 mcmnila die nk membengongkan dirinye..
huh...

smlm mkanan yg paling special ialah mee rebus,bihun sup...
yang paling best ade kueh donut..
huhhuhu yang direka oleh budak2 kecik sek.rendah...
almaklumlah cucunye msh kecik2 lg
then aku la yang merangkap cucu plg tua dikalangan mereka...
huhuhuhuhuhuhu
sungguh x malukan..
tp xpe mereka dah anggap aku sebahagian drpd mereka...
4 taun beb aku kat johor ni
cam orag asli pun ade...

drpd sini la aku belajar menebalkan muka bermesraan ngan mereka yang aku x berapa nk kenalni...
lama2 pandai la aku nk idup lau mcik aku pasni campak aku kat tepi jalan pun aku da pandai bawak diri....huhhuhuuh
//psst:konfirm aku lari blk umah CINTA aku...

Friday, August 21, 2009

ni aku nk cter aku dpt kwn br
ak knl die da lama
tp baru beberapa bulan ni kitorg rancak bebual...
ntah knp aku kamceng ngan die
huh
jng aku plak jatoh cinta ngan die sdh...
mampos aku kene fire ngan MR.ZERO aku...
ape nk wat ea
lau aku terjatoh cinta ngan die..
mintk dijauhkan la...
bkn setakat kene fire
alih2 trus hilang riwayat hidup aku...
to la time aku mencari cinta xde plak y dtg..
time ak da ade cinta belumba2
yg datang
to la dunia
x adil.....
HaRinI hari pertama puasa...
huuuuuhhhhhhhhhh
sngguh memenatkan
aku sahur pkul 5 pg td
ak sahur ns ngan telur kicap je..
pemalas nye aku nk mkn pepagi arini...
nk x nk terkene la mkn jgak
lau x xde tenaga aku nk puasa arini..
lpas sahur
aku relexs kejap slat subuh
aku tdo again
diulit mimpi2 indah smp x sdar aku terbangun kul 10..
nsb my auntie x memekak
lau x pecah gegendang telinga aku..
huhuhu
aku bngun dan terus memulakan langkah mengemas umah yang mcm togkang pecah...
ntah ape hal makcik aku begitu rajin beliau menukar cadar ngan tilam
myb xcited smlm beliau bl katil baru KING SIZE...
make dngan ito
bertambahla koleksi cadar dlm blk aku
konfirm tiap2 bulan aku tukar cadar baru...
huhuhuhhu
penatnye
nseb pose lau x mst aku da pekene air sirap limau ais...
hilang dahaga...
sbr-sbr.....

SALAM RAMADHAN

DI BULAN YANG PENUH BARAKHAH INI
SAYA INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN SEMOGA KITE
DIBERKATI OLEH ALLAH DAN PENUHILAH SEGALA TUNTUTAN KITE SEBAGAI UMAT ISLAM YANG BERTAMADUN...HAYATILAH DAN PERBANYAKKAN LAH AMAL DAN IBADAT KITE PADA YANG ESA
SEMOGA KITE MENDAPAT KEBERKATANNYE...
AMIN........




video